Erik ter Velthuis


Raymon van der Biezen jump
Chefkok Voeding Topsportrestaurant
Bij Sportcentrum Papendal

Goede voeding levert de juiste brand- en bouwstof voor de topsporter. Als de sporter daarvan voldoende “opschept” op het juiste moment zal dit de trainingsopbouw maximaal ondersteunen. Bovendien moet voeding ook lekker zijn. Dit zijn de uitgangspunten waarmee we werken in het topsportrestaurant Papendal.

Samen met Anja van Geel maken we de vertaling van wetenschap naar de sportpraktijk. We leren de jonge topsporters en hun trainers/coaches hoe zij de voeding kunnen aanpassen aan trainingen en wedstrijden. Middels workshops brengen we dit ook letterlijk in de praktijk en worden er direct resultaten geboekt in bewust aangepast eetgedrag. Voorbeelden van workshops zijn : wat schep je op bij ontbijt, lunch en warme maaltijd? , voeding als herstel, voeding op wedstrijddagen, tussendoortjes, sportvoedingssupplementen.

Als rode draad door onze samenwerking loopt dat we de nutriënten zoveel mogelijk halen uit basisvoeding puur gekookt puur verzorgd. Nu dit belangrijke fundament een feit is, kunnen we dit in de toekomst verder uitbouwen en innoveren, want er is nog veel winst te halen uit pure voeding.

Deel dit